Karolina Modig blir besatt av Ana Kras

Mitt andra inlägg på raken om konstnärsförälskelser, denna gång via en video hittad på en av mina inspirationssajter, en av dem jag hållit fast vid längst. Nowness lägger upp videor om konst, mode, mat och allt möjligt, som jag ser det är de små konstverk allihop. Den här videon är om illustratören, möbeldesignern, fotografen (etc.) Ana Kras. Jag fastnade för Ana Kras konstverk via samma galleri som representerar Anna Topuriya, som jag nämnde i mitt tidigare inlägg; danska galleriet Les Gens Heureux. Föll för verken och började googla. Insåg då att jag redan för flera år sedan fascinerats av henne, men då mer för hennes relation med musikern Devendra Banhart och mest för att de är så himla snygga.

Kras Banhart

Titta gärna även på den här filmen för inspiration av dem ihop: Dicipline – Living with – Ana Kras and Devendra BanhartDet är någonting med hennes självklara sätt att prata om det hon gör, om hennes och deras avslappnade inställning till allt de skapar. Anas små mästerverk till lampor, direktheten i illustrationerna – framförallt kanske serien med det älskvärda namnet Mothers with Spoons and Relationships – och känslan som går genom allt hon gör.

ana kras1 ana kras3 ana kras4 ana kras5 ana kras6

Det är också Ana Kras ord som jag upprepar mantramässigt för att lugna min egen neurotiska prestationsångest:

Just make things. If a project works, it works; if not, so what—it will lead me to the next thing. I don’t overthink anything. I try to follow my feelings.

Bilder: Ana Kras et al.

Inlagt september 28, 2015 och handlar om:

Visa mig mer

Vi använder oss av cookies.

Jag accepterar