Till Bodil från Karolina

Jag har samlat på hennes bokstäver, sparat hennes ord, lagrat hennes meningar, studerat hennes meningsbyggnader, fastnat i hennes fraser, kopierat hennes strofer, nickat åt hennes konstateranden, slukat hennes berättelser.

Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig

Som ingen annan har hon inspirerat, förvånat, omedvetet pushat mig att skriva mer, skriva igen, trotsa mina självtvivel, formulera mig framåt, utmana språket, jobba igenom, förenkla, komplexifiera, stryka, bygga på, skriva nytt.

Dylan Thomas skrev:
”Rage rage against the dying of the light”
Döden är inte värd det raseriet.
Döden är dum.
Det här med att den gudarna älskar dör ung!
Ännu ett argument mot gudligheten.
Att dö ung och dum, vilket öde.
Alla dör för tidigt.

Hon är den enda jag försökt få till en intervju med 20 gånger eller fler. Den första Linda och jag i korus utropade att vi ville intervjua för Below Beneath, i vilket format som helst, där det passade; vi skulle fixa så att det passade, bara det blev av.

Och en månad går fortare än ett hjärtslag 

Det blev inte av. Jag sörjer en människa jag aldrig träffat. Hennes ord finns kvar men det kommer inga nya. Jag kan återvända till gammalt men det kommer inget nytt. Det är en sorg och redan en saknad. Hon var en tröst och en push och en stilla flödande, ilsket glödande, knivskarpt reflekterande, pedagogiskt refererande, berättande livsnödvändighet. Tack Bodil för att du delade med dig av dina ord och gjorde mig bättre.

Av stoft är du kommen – låt gå
Stoft ska du åter bli – aldrig i livet

Citat: Bodil Malmsten
Fotograf: Jesper Brandt

Inlagt februari 8, 2016 och handlar om:

Visa mig mer

Vi använder oss av cookies.

Jag accepterar