Månadens verk: You

Vi vet att vi inte är först på bollen när vi tipsar om Netflix-serien You. Men efter att ha sträckkollat serien under en helg utan att riktigt kunna slita mig känns den helt klart värdig titeln Månadens verk.

Det är ett spännande stalker-drama där vi får följa den charmige Joe som blir besatt av Guinevere, en ung kvinna med författardrömmar, som besöker hans bokhandel. Serien känns lite som en blandning mellan Gossip Girl (huvudrollsinnehavaren Penn Badgley är kanske en bidragande faktor till detta) och en skruvad psykologisk thriller. Det är rika ungdomar med stora drömmar men också mordisk galenskap.

You är en sån serie som är helt perfekt när man känner för något som inte är för tungt och för komplicerat men ändå är spännande och underhållande. Och även om You inte är det bästa som gjorts i serieväg och ibland är lite klyschig så fångar den en från första stund. Det blir svårt att sluta kolla och när serien väl är slut så är känslan av att man vill ha mer nästan lika stark som Joes begär efter Guinevere.

Inlagt januari 20, 2019

Visa mig mer

Vi använder oss av cookies.

Jag accepterar